Dagje uit in Wunderland Kalkar

Net over de grens in het Duitse stadje Kalkar ligt het attractiepark Wunderland Kalkar. De succesvolle Nederlandse ondernemer Hennie Van der Most heeft hier twintig jaar geleden een mislukt kernenergie project omgebouwd tot een attractiepark van internationale allure. Meer dan 40 attracties zijn beschikbaar op het terrein van ongeveer 50 hectare. Een prima tip voor een leuk dagje met de kinderen. Er is een leuke achtbaan, springkussens en botsboten .

En wat dacht u van de prijs? Het attractiepark is zeker 35% goedkoper dan vergelijkbare attractieparken in Nederland. Dit komt doordat het park de all-inclusive formule hanteert. U betaalt eenmalig de toegangsprijs en daarna is alles gratis. U parkeert kostenloos en u betaalt niet voor frietjes, ijsjes en limonade. Dit kan met een gezin met twee kinderen ongeveer 46 euro voordeel opleveren. En als u toch in Duitsland bent dan maakt u natuurlijk ook gebruik van de gunstige prijsverschillen tussen Nederland en Duitsland. Bij een volle tank bespaart u ongeveer 6 tot 8 euro ( geldt alleen voor benzine en niet voor diesel) . Ook de dagelijkse boodschappen zijn in Duitsland behoorlijk goedkoper. Rookartikelen, sterke drank en verzorgingsproducten zijn vooral veel goedkoper in Duitsland. Ook een bezoek aan het stadje Kalkar is zeker de moeite  waard.

Het historische raadhuis en de st. Nicolaikerk zijn de bijzondere markante gebouwen van Kalkar. Ook de zeker de moeite  waard is de historische molen (Kalkarer Muhle) die bij voldoende wind nog steeds graan maalt. De imposante molen torent met haar 3 verdiepingen boven de stad uit. In de molen bevindt zich een brouwerij en op de begane grond is een café gevestigd , zodat u aldaar met een ter plekke gebrouwen biertje heerlijk op het terras kunt verpozen.