Drupal passeert grens van 1 miljoen websites

Ruim 1 week geleden maakte de Drupal Association bekend dat momenteel meer dan 1 miljoen websites draaien op het Content Management Systeem Drupal.  Volgens voorzitter Holly Ross van de Drupal Association  is Drupal momenteel “een van de populairste Content management Systemen”

Een ander onderzoek bleek dat van de 100000 meest bezochte websites meer dan 12%  Drupal als Content management systeem hadden geïnstalleerd. Volgens Holly Ross is Drupal vanwege de schaalbaarheid bij uitstek geschikt voor grote websites met veel dataverkeer.  De voordelen van Drupal liggen niet alleen in de schaalbaarheid, maar ook de modulaire opbouw en de grote actieve Drupal community spelen een belangrijke rol bij het succes van het Content Management Systeem Drupal.

Over enkele maanden komt Drupal versie 8 uit met meer dan 200 verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. De meest gebruikte modules worden standaard met versie 8 mee geleverd. Drupal versie 8 heeft eindelijk een ingebouwde editor, waardoor ook de gebruikersvriendelijkheid in het opzetten van een eenvoudige website verbetert. Dit betekent dat je direct na de installatie al aan de slag kunt, terwijl in de vorige versies eerst nog de editor  apart moest worden geïnstalleerd.  Drupal is populair bij ontwikkelaars maar wordt veel minder gebruikt door leken die een eenvoudige website willen opzetten. Hiervoor wordt in de regel WordPress gebruikt.  WordPress is een eenvoudiger pakket dan Drupal en gemakkelijk in het gebruik. Veel hostingproviders bieden dit programma standaard aan in het hosting account. Met een paar klikken publiceer je een eenvoudige website.  Drupal is echter  veelzijdiger en biedt meer mogelijkheden voor het bouwen van op maat gemaakte applicaties. Drupal wordt dan ook door de specialisten als een Content Management Framework.  Met Drupal kun je verhuursystemen bouwen, webshops of nieuwe functionaliteit ontwikkelen.  Meer weten over de mogelijkheden van Drupal?  PentaCube is de Drupal specialist in  de omgeving Nijmegen?