Zelf je haar knippen met een Remington tondeuse

De Nederlandse man gaat gemiddeld 8 keer naar de kapper en geeft per knipbeurt ongeveer € 20 uit. Per jaar wordt door de Nederlandse man dus ongeveer € 160 aan kapperskosten besteed.   Of het nu ligt aan de economische crises of dat het een gewoon modeverschijnsel is , het blijkt dat steeds meer mannen kiezen voor het zelf knippen van het eigen haar. Mannen die ik tegenkom geven aan dat ze het ook prettig vinden om het zelf te doen. Ze houden het vaak wekelijks bij. Het blijkt ook dat mannen die in hun jeugd een kapperstrauma hebben opgelopen, zich zelf knippen. Mannen die al enige ervaring hebben met het zelf knippen van het haar geven aan dat het eigenlijk heel gemakkelijk is om te doen.

Bij zelf knippen is vooral van belang dat je in de eerste plaats over goed gereedschap beschikt dat deze klus gemakkelijk maakt. Je hebt nodig een spiegel , kam, kappersschaar en natuurlijk een goede tondeuse.   Verder moet je een vaste hand hebben en niet bang zijn om fouten te maken.

Voor de angsthazen onder ons is er nu de remington kapperssuite.   Het wordt geleverd met een stevige case waar de spulletjes goed in passen . Remington levert een complete kappersset voor de beginnende zelfkapper. Het enige wat niet is meegeleverd is een spiegel maar verder zit er alles in zoals een kam, schaar, borsteltjes, opzetkammetjes en de tondeuse.   De tondeuse ligt gemakkelijk in de hand door haar natuurlijke vorm.  Met de Remington kappersuite is het zelf knippen een fluitje van een cent geworden of een appeltje eitje. Door de handige opzetkammetjes die je op de kop van de tondeuse monteert kun je geen fouten maken en hoef je niet bang te zijn dat je de komende weken een muts moet dragen.

Als je wilt beginnen met de knippen moet je eerst wel de nodige voorbereidingen treffen. Zorg ervoor dat je een oude krant gebruikt om het afgeknipte haar in te deponeren. Zorg ervoor dat er geen haar in de wasbak of douche terecht kan komen want dat kan later verstoppingen geven. Het knippen of scheren gaat verder vanzelf. Je beweegt de tondeuse altijd tegen de haarrichting in.

Als je klaar bent dan vouw je de krant op en deponeer je die in de vuilnisemmer.